AwareLogo

Ens visita l’última escola de la temporada

ultima escolaAhir vam tenir el plaer d'acollir l'última escola de la temporada a AiguaNatura. Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Pia d'Olot van visitar les nostres instal·lacions per conèixer de primera mà la filosofia del nostre centre: fer aqüicultura sostenible dins d'un parc natural, lligada a espècies autòctones i respectuoses amb el medi ambient.

Durant la visita, els estudiants van aprendre sobre el procés de reproducció de les nostres truites, una espècie local que criem de manera responsable. A més, els vam mostrar el nostre innovador projecte d'aquaponia, que ja fa uns anys que tenim en funcionament gràcies a la nostra participació en el projecte europeu Horizon Europe anomenat AWARE.

L'aquaponia és un sistema que combina l'aqüicultura (criança de peixos) amb la hidroponia (cultiu de plantes sense sòl), en un cicle tancat i sostenible. En aquest cas, els alumnes van tenir l'oportunitat de plantar enciams (protegits amb llana de les nostres ovelles) que s'alimenten de les restes dels nostres peixos. D'aquesta manera, aconseguim un aprofitament màxim dels recursos i tanquem el cercle de la producció ecològica.

Va ser una jornada molt enriquidora, on els joves van poder veure de prop un exemple real d'aqüicultura sostenible i responsable, integrada en l'entorn natural del parc. Esperem que aquesta experiència els hagi servit per prendre consciència de la importància de cuidar el nostre medi ambient i apostar per models de producció respectuosos i sostenibles.

Des d'AiguaNatura dels Ports, volem agrair a l'escola Pia d'Olot la seva visita i el seu interès en el nostre projecte. Esperem seguir treballant per promoure l'aqüicultura sostenible i l'educació ambiental, i poder acollir moltes més escoles en el futur.

facebook youtube link x

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com