anna-nebot

.... al juny de 2015 escrivíem ....
AiguaNatura dels Ports es una empresa jove, de professionals emprenedors dels sector de l’aqüicultura que creiem en un projecte de futur basat en la cria sostenible d’espècies aquàtiques dins d’un Parc Natural.

La peculiar distribució de les 37 bases que conformen la piscifactoria a partir d’un manantial que brolla de la pedra, aporta el decorat perfecte per fer un itinerari pel camí de l’aigua amb un fil argumental basat en l’aqüicultura, la biodiversitat i l’educació ambiental amb un enfoc didàctic i divertit alhora.

L’equip d’AiguaNatura esta format per biòlegs i tècnics especialistes en aqüicultura amb una llarga experiència en la cura d’organismes aquàtics, alhora que apassionats amb tot el que te a veure amb l’aigua i la natura.

.... desprès de dos estius de funcionament us volem explicar com avancem ....
Aviat farà dos anys que vam iniciar aquest projecte apassionant d’AiguaNatura dels Ports i podem afirmar, sense dubtes, que encara que el camí fins ara ha estat complicat i difícil seguim amb la mateixa il•lusió i força, si no mes, que quan vam començar. A tot l’equip d’AiguaNatura el que ens omple i gratifica en excés és el contacte i tracte amb tota la gent que mica en mica ha anat passant per les nostres instal•lacions, cada cop més boniques i acollidores. La satisfacció i alegria que ens transmeten totes les persones i infants que han gaudit del nostre reco de mon ens dona una força immensa per millorar dia a dia i per endegar nous projectes.

Un del puntals principals del nostre projecte es el gran equip humà que ens envolta i ajuda en el nostre dia a dia. Realment, no nomes comptem amb les tres persones que treballant a l’empresa, sinó que estem envoltats de les nostres famílies, grans amics, professionals, col•laboradors, personal en practiques, visitants i clients habituals, assessors de les administracions, voluntaris de jornades, i altres que hem anat entusiasmant en una manera diferent de viure la natura, la pesca responsable i el coneixement de l’aqüicultura sostenible en un lloc privilegiat.

 

 

 

 

 

Compromís amb el medi ambient
Per sobre de tot, el nostre objectiu és protegir el medi ambient i pensem que la truita mereix una especial atenció.

Pesca recreativa
La pesca no està renyida amb la protecció del medi ambient, de fet son els mateixos pescadors els primers interessats a protegir-lo.

Eduquem a joves i nens
Eduquem en el respecte i estima pel nostre entorn, tot ensenyant-los les diferents espècies del Parc Natural, i en especial la truita de riu.

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com