Comencen les obres del nostre nou projecte per a la conservació de la biodiversitat

biodiversitatEstem molt contents d'anunciar la reconversió de noves basses d’AiguaNatura que serviran per a la conservació i divulgació d'espècies de peixos amenaçades, vulnerables o endèmiques. Aquest projecte s'ha fet possible gràcies a les Subvencions als Espais Naturals de Catalunya, Hàbitats i Espècies que s’emmarca dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022.

Les noves basses proporcionaran un hàbitat vital per a diverses espècies, incloent-hi la madrilla, la madrilleta roja, el llop, el llopet de riu, la bavosa de riu, el barb de l'Ebre i el barb cua-roig i comptaran amb finestres de vidre perquè visitants i escoles puguin entendre la importancia de la conservació d’aquests peixos.

Aquesta iniciativa representa un pas crucial per a la preservació de la biodiversitat a la nostra regió, alhora que lluita contra el canvi climàtic i les sequeres extremes. Estem impacients per veure com les espècies s'adapten i prosperen en el seu nou hàbitat.

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com