17 Desembre 2018

El Col·lectiu de dones titulars de les secretaries de les confraries de pescadors és un dels guardonats del 2018. Actualment les dones ocupen el 33% dels càrrecs de les 36 confraries i federacions de pescadors de Catalunya.
Enguany, també han estat premiats pel seu treball i defensa del sector pesquer i aqüícola Salvador Manera González, Rafa Zafra Rodríguez i Josep Ramon Castells Gestí.
De l’edició 2017 s’ha premiat Eusebi Esgleas i Parés, juntament amb Anna Nebot i Morató, i el programa de televisió ‘La Barca de l'Andreu’ del canal Terres de l'Ebre.

..... També s’ha concedit la Medalla de la Pesca catalana 2017 a Anna Nebot i Morató, biòloga, pel seu treball en diversos àmbits relacionats amb l'aqüicultura i en el projecte de reproducció controlada del mero Epinephelus marginatus en col·laboració amb diferents col·lectius relacionats amb les activitats marítimes, com és el cas dels sectors pesquer i aqüícola, el de la pesca esportiva, el científic i el de l'Administració. Aquest projecte tenia per objectiu aconseguir una gestió sostenible d'aquesta espècie a partir d'un model d'informació, educació, conscienciació i divulgació de la problemàtica que l'afectava. Actualment, desenvolupa un projecte que comprèn 3 activitats: Educació ambiental amb nens i nenes, Turisme i Aqüicultura d'espècies d'aigua dolça.

Veure article complert >>

22 Novembre 2018

A AIGUANTURA DELS PORTS seguim millorant dia a dia, aquest cop gràcies a un ajut gestionat a traves del Parc Natural dels Ports dins del PDR.cat2020 alhora que amb fons europeus.
Les millores que volem compartir amb tots els amants de la natura son les accions d’integració paisatgística, condicionament de connectors biològics i condicionament de colomars, vedrunes i d’altres per afavorir espècies d’aus i quiròpters d’alimentació insectívora.
A Setmana Santa tornem a obrir les nostres instal.lacions i us convidem a que vingueu a veure i gaudir de les novetats.
Estem molt satisfets i agraïts pel suport rebut per poder seguir treballant en la millora del espai que ens envolta, afavorint la biodiversitat i sostenibilitat del Parc.

aiguanatura fusta  caseta ocell  aiguanatura plant  pdrcat2020 

logo pnp 100px

esturioFa més de 40 anys van desaparèixer de les nostres terres per culpa de la contaminació, la sobrepesca, la construcció de preses i la introducció del silur.
Avui en dia, els esturions estan en perill d’extinció a la majoria de poblacions d’arreu del món.

Ara tens l’oportunitat de descobrir aquesta espècie!! Som l’únic lloc de tota espanya on pots pescar esturions.
Pescar un Esturió, és pescar un peix prehistòric i sempre és un repte molt gratificant.

A les nostres instal•lacions tenim dues espècies d’esturió.
L’Esturió siberià (Acipenser baerii): viuen a les aigües de Xina, Rússia i Kazajistàn.
I l’Esturió Rus o del Danubi (Acipenser gueldenstaedtii): espècie d’Europa i Àsia.
Tots ells en una basa de grans dimensions, convivint amb altres espècies com la Truita.

Seguint la nostra filosofia, promovem la pesca sense mort, per tindre sempre un màxim respecte amb l’individu i tindre cura de l’animal. I ara tens l’oportunitat d’aprendre, conèixer i veure’ls amb els teus propis ulls.

A partir de Maig obrirem les nostres instal•lacions per poder gaudir d’aquesta gran activitat.
Vine a AiguaNatura i participaràs en una experiència única i inoblidable.

Si vols saber més, t’ensenyarem tot allò important relacionat amb la sostenibilitat, ecologia i espècies del nostre territori.

Les condicions: És imprescindible ser un pescador habitual i ser respectuós. Es necessari fer una reserva prèvia i portar el teu material de pesca.

Preus: 60€/4h de pesca per persona (2 persones màx. per dia). Si volguéssiu l’esturió pescat el seu preu es de 10€/kg. En tot cas, si l’Esturió es more per mala pràctica per part del pescador, se li cobraria el preu extra de 10€/kg per l’exemplar. Si la mort es aliena al pescador no hi hauria cap extra al preu de 60€.

Contacte:
664182600 (whatsapp)
facebook/AiguaNaturadelsPorts

04/06/2017
Fotos AIGUANATURA (8)La Festa dels Menuts de MónNatura Delta es consolida com a trobada anual per a les famílies
Centenars de persones, la majoria famílies, han fet front al mal temps i han participat aquest diumenge a les nombroses activitats organitzades a la festa familiar de MónNatura Delta de l’Ebre. La Festa dels Menuts ha servit per commemorar també el cinquè aniversari d’aquest centre de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Aquesta nova edició, dedicada a la natura i a l’entorn del Delta, s’ha emmarcat dins del programa d’activitats de la Setmana de la Natura que se celebra a tota Catalunya aquests dies.

Veure article complert

alfacs
El passat dia 3 de maig els alumnes de primer curs de grau superior  i els de grau mitjà de l’Escola d’Aqüicultura han anat a veure les instal·lacions d’AiguaNatura els Ports, empresa situada en un entorn d’indescriptible  bellesa natural com és la Vall del Toscà, ubicada al ben mig dels Ports de Tortosa. [veure article complert]

Página 1 de 3

Objectivo

AiguaNatura dels Ports es una empresa que nace con el objetivo de reconvertir una piscifactoría de producción tradicional de trucha en un espacio nuevo de conocimiento y diversión alrededor de la acuicultura, el agua y la educación ambiental, desde una vertiente sostenible y de recreo, para adultos y pequeños.

Entorno

Dentro de un entorno indescriptible por su magia y belleza natural, que tiene como protagonista principal el agua, se plantea la posibilidad de adaptar unas instalaciones productivas envejecidas por el tiempo y con un gran recorrido histórico dentro del patrimonio industrial del Valle del Toscar, en un lugar abierto a todo el mundo para pasar un buen rato desconectando de la civilización y disfrutando de la naturaleza dentro de un espacio Natura 2000 además de Reserva de la Biosfera.

Crecimiento

AiguaNatura dels Ports es un proyecto de largo recorrido que poco a poco irá desarrollando diferentes aspectos complementarios dentro del mundo de la acuicultura como son la pesca turismo, la educación ambiental, la investigación y la defensa de la biodiversidad a través de especies autóctonas amenazadas, siempre bajo un prisma de sostenibilidad con el entorno, conocimiento y educación ambiental.

Disseny totsdos.com