CURS CAPSULA RATPENATS CATALA 400x566 

Hola! T'agraden els ratpenats i voldries saber-ne més?

Des de l'associació Graëllsia estem buscant gent que vulgui formar part d'un grup de voluntariat per fer seguiment de ratpenats i hem preparat una formació gratuïta per a aprendre'n més sobre ells i els nous mètodes de seguiment el proper cap de setmana 24 i 25 de maig a Roquetes (Terres de l'Ebre).

Si vols apuntar-te, consulta el programa i els requisits del curs a la webhttp://graellsia.org/calendari-dactivitats/  i acte seguit omple aquest formulari  https://forms.gle/YtTWvzSBNb2PK4zF9 

Ajuda'ns amb la difusió! Gràcies!!

18 Maig 2019

El cap de setmana passat, dissabte 18 de maig vam anar a una fira que es feia a Móra d'Ebre per promocionar activitats de la zona.  Nosaltres vam portar una piscina amb peixos per a que la gent els pogués pescar i una mostra del que és el minigolf que hem estrenat enguany.

actiunatura-001
actiunatura-002
actiunatura-003
actiunatura-004
actiunatura-005
actiunatura-006
actiunatura-007

22 Novembre 2018

A AIGUANTURA DELS PORTS seguim millorant dia a dia, aquest cop gràcies a un ajut gestionat a traves del Parc Natural dels Ports dins del PDR.cat2020 alhora que amb fons europeus.
Les millores que volem compartir amb tots els amants de la natura son les accions d’integració paisatgística, condicionament de connectors biològics i condicionament de colomars, vedrunes i d’altres per afavorir espècies d’aus i quiròpters d’alimentació insectívora.
A Setmana Santa tornem a obrir les nostres instal.lacions i us convidem a que vingueu a veure i gaudir de les novetats.
Estem molt satisfets i agraïts pel suport rebut per poder seguir treballant en la millora del espai que ens envolta, afavorint la biodiversitat i sostenibilitat del Parc.

aiguanatura fusta  caseta ocell  aiguanatura plant  pdrcat2020 

logo pnp 100px

ratspenats

Aquest dissabte 30 de març a les 10 del matí, GRAËLLSIA, Grup d'estudis i comunicació ambiental, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Roquetes, portarà a terme al barranc de la Conca, al camí del Toscà, a les instal·lacions d'Aigua Natura, la jornada Aigua i Ratpenats, d'Aiguanatura dels Ports. AiguaNatura dels Ports és un projecte de conservació i educació ambiental entorn l'aigua, en acord de custòdia amb l'entitat Graëllsia. La presidenta de Graëllsia, Vicky Carles, ens explica que ''Tenim un grup de voluntaris del programa Quirorius i fem visus per comptar els ratpenats d'aigua que cacen a les basses, però volem aprendre més, tant d'ells com d'altres espècies de Quiròpters presents, per tal d'afavorir el seu hàbitat i la seva conservació''. Aquesta jornada és la primera del programa d'AIGUA I RATPENATS amb l'objectiu de donar a conèixer l'espai on actuaran, i presentar les altres accions de formació previstes per als voluntaris que vulguin formar part de les properes observacions en un programa de ciència ciutadana gràcies a un APADRINAMENT LIBERA. Data publicació: 28/03/2019

[més informació aquí]

17 Desembre 2018

El Col·lectiu de dones titulars de les secretaries de les confraries de pescadors és un dels guardonats del 2018. Actualment les dones ocupen el 33% dels càrrecs de les 36 confraries i federacions de pescadors de Catalunya.
Enguany, també han estat premiats pel seu treball i defensa del sector pesquer i aqüícola Salvador Manera González, Rafa Zafra Rodríguez i Josep Ramon Castells Gestí.
De l’edició 2017 s’ha premiat Eusebi Esgleas i Parés, juntament amb Anna Nebot i Morató, i el programa de televisió ‘La Barca de l'Andreu’ del canal Terres de l'Ebre.

..... També s’ha concedit la Medalla de la Pesca catalana 2017 a Anna Nebot i Morató, biòloga, pel seu treball en diversos àmbits relacionats amb l'aqüicultura i en el projecte de reproducció controlada del mero Epinephelus marginatus en col·laboració amb diferents col·lectius relacionats amb les activitats marítimes, com és el cas dels sectors pesquer i aqüícola, el de la pesca esportiva, el científic i el de l'Administració. Aquest projecte tenia per objectiu aconseguir una gestió sostenible d'aquesta espècie a partir d'un model d'informació, educació, conscienciació i divulgació de la problemàtica que l'afectava. Actualment, desenvolupa un projecte que comprèn 3 activitats: Educació ambiental amb nens i nenes, Turisme i Aqüicultura d'espècies d'aigua dolça.

Veure article complert >>

Página 1 de 4

Objectivo

AiguaNatura dels Ports es una empresa que nace con el objetivo de reconvertir una piscifactoría de producción tradicional de trucha en un espacio nuevo de conocimiento y diversión alrededor de la acuicultura, el agua y la educación ambiental, desde una vertiente sostenible y de recreo, para adultos y pequeños.

Entorno

Dentro de un entorno indescriptible por su magia y belleza natural, que tiene como protagonista principal el agua, se plantea la posibilidad de adaptar unas instalaciones productivas envejecidas por el tiempo y con un gran recorrido histórico dentro del patrimonio industrial del Valle del Toscar, en un lugar abierto a todo el mundo para pasar un buen rato desconectando de la civilización y disfrutando de la naturaleza dentro de un espacio Natura 2000 además de Reserva de la Biosfera.

Crecimiento

AiguaNatura dels Ports es un proyecto de largo recorrido que poco a poco irá desarrollando diferentes aspectos complementarios dentro del mundo de la acuicultura como son la pesca turismo, la educación ambiental, la investigación y la defensa de la biodiversidad a través de especies autóctonas amenazadas, siempre bajo un prisma de sostenibilidad con el entorno, conocimiento y educación ambiental.

Disseny totsdos.com