Truita de riu amb llimona

truites

Ingredients (per a 4 persones):
• 4 truites
• 100 gr d'ametlles
• 3 llimones
• 60 gr de mantega
• 1 cullerada de pebre en gra
• Julivert
• Sal

Elaboració:
Rentarem dues de les llimones i les tallarem a rodelles fines, que després partirem per la meitat, i exprimirem l'altra llimona. A continuació barrejarem en un morter el pebre en gra amb les ametlles i ho trinxarem tot (no ens ha de quedar una pasta fina).
Salarem les truites i les posarem, d'una en una, sobre un full de paper d'alumini. Els farem tres talls al llom per posar-hi les rodelles de llimona. Amb les que ens sobrin, farcirem la panxa del peix. Posarem dues boletes de mantega sobre cada truita i les regarem amb el suc de l'altra llimona.
Abans de tancar els paquets empolsinarem el peix amb la barreja de pebre i ametlles picades i ficarem els paquets al forn, prèviament escalfat, a 180 graus perquè es coguin durant un quart d'hora. Cal servir-ho acabat de fer, en el mateix envoltori de paper d'alumini que podem decorar amb unes fulles de julivert.

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com