cobert5L'ailant (Ailanthus altissima) és un arbre originari de la Xina que s'ha convertit en una espècie invasora en diverses regions del món. Aquest arbre té una gran capacitat de propagació i creixement ràpid, competint amb la flora autòctona i alterant els ecosistemes locals. Les seves fulles són grans i compostes, i les seves flors es presenten en inflorescències verdes i aromàtiques.

Durant més de 7 anys, la brigada del Parc Natural dels Ports ha estat duent a terme tractaments químics selectius per erradicar aquesta espècie invasora. Recentment, gràcies a AiguaNatura dels Ports, s'ha descobert la presència de noves poblacions d'ailant a Alfara de Carles i Horta de Sant Joan. Aquests descobriments han permés prendre mesures immediates per contenir i eliminar aquestes noves poblacions i protegir l'ecosistema local.

L'ailant està inclòs al Catàleg Nacional d'Especies Invasoras, i la legislació actual prohibeix la seva comercialització i plantació al medi natural. La destrucció dels hàbitats i les espècies invasores són causes importants d'extinció de plantes i animals a nivell global.

La col·laboració ciutadana, com la proporcionada per AiguaNatura dels Ports, és essencial per detectar i actuar ràpidament contra l'expansió de l'ailant i altres espècies invasores, protegint així la biodiversitat dels Ports per a les generacions futures.

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com