cobert5AiguaNatura dels Ports va tenir una destacada participació a les jornades organitzades pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya a les Terres de l'Ebre. L'esdeveniment, que va tenir lloc a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita els dies 2 i 3 de juny, va reunir professionals de la biologia de la zona per compartir les seves iniciatives i activitats.

Durant les jornades, vam tenir l'oportunitat d'explicar les nostres tasques i col·laboracions en la preservació de la biodiversitat aquàtica, exposant breument les activitats que desenvolupem, destacant els reptes i problemes que sorgeixen en aquest camp i els resultats obtinguts fins ara.

A més, vam oferir als assistents una visita a AiguaNatura, on van poder conèixer les nostres instal·lacions, així com els nostres peixos, el circuit de basses i el sistema d'aquapònia. A través d'aquesta experiència, vam compartir la filosofia que guia la nostra tasca, destacant la importància de la preservació de la biodiversitat aquàtica.

La participació en aquesta trobada va ser una oportunitat per a intercanviar experiències amb altres professionals de la biologia i col·laborar en la resolució de problemes i conflictes que milloren la pràctica professional.

Les jornades van posar de manifest l'interès especial que té el territori per a moltes disciplines de la biologia, tant pel que fa als aspectes humans i socials com per la riquesa dels seus ecosistemes.

Ponències i fotografies de les Jornades
Ponència de la biòloga Anna Nebot, propietària d’AiguaNatura dels Ports

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com