Adequació de basses per a la recuperació de la truita mediterrània autòctona – Jornada corporativa DTES

02-espais en custodia-00003-800x450

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat les terceres jornades de voluntariat i de formació a la natura, coincidint amb la Setmana de la Natura. La jornada s’ha fet de forma simultània a totes les demarcacions territorials del Departament. A la crida feta per la Xarxa de Custòdia del Territori a les entitats ambientals per a fer propostes de voluntariat ambiental per aquesta jornada, Graëllsia va presentar una activitat per l’Adequació semi natural de basses i sèquies d’Aigua Natura per la recuperació de la truita autòctona mediterrània de manera sostenible i a favor del medi ambient. La proposta va ser escollida per part del personal del servei territorial de les Terres de l’Ebre i s’ha portat a terme el dia 02 de juny.

Cal felicitar als voluntaris participants per la seua tasca i donar-los la màxima nota, ja que han superat les previsions de treball, netejant els llots i la vegetació de totes les basses i sèquies del nivell 2 d’Aigua Natura, deixant-les llestes per a allotjar als nous hostes a punt d’arribar-hi.

La visita a les instal·lacions de la piscifactoria, les explicacions del projecte d’Aigua Natura per part de l’Anna Nebot i un merescut refrigeri, han completat una gratificant jornada de formació i treball a favor de la Natura.

font: http://graellsia.org/adequacio-de-basses-per-a-la-recuperacio-de-la-truita-mediterrania-autoctona-jornada-corporativa-dtes/

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com